User Experience

‘t Is altijd zweten vóór de klim

Bij Humix zijn we trots op onze “tegeltjescultuur”. Als iemand een wijsheid verkondigt, een super ervaring heeft gehad of een pijnlijke les geleerd, dan proberen we dat te ballen in een makkelijk te onthouden slagzinnetje. En dan printen we dat op een (digitaal) muurtegeltje, vandaar.

“t Is altijd zweten vóór de klim” is er eentje van onze UX Strategist Tommy De Kimpe. Het wordt vooral gebruikt wanneer we het in een project even niet meer zien zitten om ons eraan te herinneren dat uiteindelijk alles goedkomt.

De “klim” is niet letterlijk te nemen. Kijk eerder naar deze grafiek die de dynamiek van een project voorstelt.

Opgaande grafiek, met in een dalletje: je bent hier

Na een initiële fase van veel enthousiasme en vooruitgang komt toch een momentje van twijfel: zijn alle assumpties wel juist, klopt alle informatie, is ons concept wel waterdicht? En voor je ’t weet staat “alles” even op de helling. Komt dit wel goed?

Op zo’n moment helpt ons tegeltje ons eraan te herinneren “je bent hier” en dat dit een normaal verloop is in een project. Een project gaat altijd in ups en downs. En ons tegeltje biedt ons een nieuw perspectief: we zitten niet alleen even op een down, maar vooral we staan aan het begin van een geweldige remonte. En we krijgen keer op keer gelijk: alles komt uiteindelijk goed.

———————————

PS: Er bestaat ook zoiets als een Double Diamond panic. Als je wil weten waarom nervositeit en paniek deel uitmake van een normal UX Design proces lees ook onze blogpost: Double Diamond Panic – Trust the process, the design will be there.

Related articles