Webinar

De Accessibility Act:
De toekomst van websites

Banner Accessibility Act webinar 30 april

Wanneer

Dinsdag 30 april 2024, 13:00 – 14:30
Deelname is gratis

Inhoud

Bart Van den Brande van Sirius Legal neemt je mee op een korte trip doorheen de Accessibility Act. Geen juridisch jargon, maar klare taal en zoals steeds, met pragmatisch advies.

 • Wat is de European Accessibility Act precies? Waar komt deze vandaan en wat wil Europa hier precies mee bereiken?
 • Met welke belangrijke data moet je rekening houden? Wanneer zal de wet precies van toepassing zijn?
 • Geldt dit ook voor jouw website? Of val je onder één van de uitzonderingen?
 • Zijn er overgangsmaatregelen en tot wanneer precies?
 • We staan stil bij het principe van onevenredige last, een term die ondernemers maar wat graag in de mond zullen nemen…
 • Een extra linkje in je footer… met name de toegankelijkheidsverklaring. Wat moet daar precies in staan?
 • Handhaving en sancties: wie gaat deze nieuwe wet controleren?

Daarnaast belicht Debbie Gijsbrechts, expert in inclusief en accessible design bij Humix de praktische gevolgen van de wet voor uw website.

Aan de hand van zeer praktische voorbeelden beantwoordt Debbie volgende vragen:

 • Wat moet je echt weten over toegankelijkheid en hoe zorgt dat ervoor dat jouw website beter werkt voor iedereen?
 • Welke handige tools en technieken zijn er om jouw site nog toegankelijker te maken?
 • Wat moet er precies aangepast worden aan je site en hoeveel werk is dat eigenlijk?
 • Overweldigd door alles wat moet gebeuren? Leer hoe je slim prioriteiten stelt.
 • Hoe maak je toegankelijkheid een vast onderdeel maakt van je design- en ontwikkelproces?
 • Hoe test je de gebruiksvriendelijkheid van je website bij de doelgroep en hoe creëer je feedbackloops met gebruikers om de UX continu te verbeteren.

Over de sprekers

Debbie Gijsbrechts
Expert in inclusief en accessibility design @ Humix

In het vakgebied van User Experience (UX) heeft Debbie zich ontwikkeld tot een vooraanstaande expert op het gebied van toegankelijkheid. Ze is momenteel werkzaam als toegankelijkheidsexpert bij zowel VRT als Toyota.

Met een gecombineerde expertise in UX-design en softwareontwikkeling, positioneert Debbie zich als de perfecte sparringpartner, niet alleen voor de business maar ook voor ontwikkelingsteams. Haar unieke vaardigheden stellen haar in staat om websites en applicaties meer inclusief en toegankelijk te maken, waarbij ze een brug slaat tussen technische uitvoerbaarheid en gebruikersgericht design.

Bart Van den Brande
Advocaat @ Sirius Legal

Bart is de oprichter en Managing Partner van Sirius Legal. In 2010 liet hij de Brusselse advocatenwereld achter zich om op een andere manier aan recht te gaan doen. Anders, directer, persoonlijker, betaalbaar en met 100% focus op de digitale economie.

Sirius Legal ondersteunt bedrijven bij digitaal ondernemen in de brede zin van het woord. Of het nu gaat over e-commerce, privacy, cybersecurity of auteursrecht, Sirius Legal adviseert je met praktisch en bruikbaar advies. Op maat, straf onderbouwd én waterdicht. Net zo belangrijk: we bieden proactief inzicht in wat er op je afkomt. Dat bespaart je risico’s, kopzorgen én geld. Sirius Legal, méér dan een heldere kijk op de regels van morgen.

Gids

Toegankelijkheid verzekerd: De accessibility-wet en jouw website

Graag al even voorbereiden op het webinar? Lees dan zeker onze gids rond het thema van de nieuwe Europese Toegankelijkheidswet.

Vul dit formulier in om te registreren voor het webinar.

  Pin je niet vast op de uitzonderingsmaatregelen tot 2030 en dat je nog een zee van tijd hebt. Onderschat de deadline van 2025 niet. Lanceer je na juni 2025 een nieuwe website, digitaal product of technologie? Wees er dan van bewust dat je onmiddellijk aan de nieuwe wet moet voldoen.